Det bliver for langt at skrive om alt det der sker, og jeg har store udfordringer med at f billederne over på pc'en. Mangler det rigtige Canon software, og det går laaaaa……..aaaaaa…..aaaangsomt med windows. Endnu et læringspunkt. Måtte slette 4.500 billeder manuelt på kameraet før der overhovedet blev adgang.

Første dag på skibet var heldags-bustur til Sakhara. Åbenbart stedet for de første stenbygninger i Egypten, og også en trin pyramide.

Og mange andre mindre stendynger de også kalder pyramider ....

Det mest fascinerende er den meget bratte overgang fra grønt til ørken - nærmest fra den ene meter til den næste. De der gamle faraoh'er sørgede for at man kunne blive set. Lige fra det grønne (Nilens dalbund - som er MEGET bred) går det OP i ørkenen, og lige der på kanten ligger så pyramiderne. Godt tænkt.

 

Den personlige store udfordring var den først grav.. Skulle være HELT speciel og fantastisk, men med nogen klaustrofobiske tendenser var det faktisk en overvindelse at komme ind. Med vores gode guides hjælp blev jeg 'motiveret' og krøb ned ad hønsestigen (OBS: husk at hønsene får fuld stå højde!!!) gennem den næste endnu lavere gang ind i det helligste - hvor det heldigvis lige holdt lidt længere med de mange tusinder tons løst stablede sten ovenpå.

 

OK - flot nok - men nok ikke behov for mange flere af den slags…

 

I samme område kom vi efter yderlige pyramider og grave til KO området. Uanseelig lille tempel agtig ting på overfladen, men STORT undergrundskompleks med masser af grave for hellige okser (noget med et mærke i panden).. De bønder har været seriøst glade for deres dyr!

Ingen billeder nu - for det er bare for langsomt. Håber de over lever hjem!

Nå - sidst på dagen havde 'nørderne' forsinket os så meget at de måtte holde museet ekstra åbent så vi lige kunne se det også. Kæft hvor de lokale vagter var sure på vores egyptiske guide….

Sejldagen hurtigt dejligt vejr og afslappende. Brugte ret lang tid på at rode med billeder (se indledning) i solskinnet - og nyde at kunne rode med lidt skriveri med mere. Så ikke rigtigt noget til mor - hun havde fundet en strikkegruppe.

Dagen sluttede med cocktailparty og candlelight dinner (officielt efter programmet - ikke noget spontant her!)

Så klar til næste dagstur (op kl. 6 .......)

 

Comments powered by CComment