Vores selskab er heldigvis meget sjovt og med varierende grader af nørdet-hed, mig i bunden - mor cirka i toppen af median gruppen, og et par stykker næsten på niveau med overnørden.. ;-) Hyggelige mennesker, og som en konstaterede, så nørder jeg jo bare med noget andet.

Så man kan tydeligt se forskellen under sejlturene - den mest nørdede halvdel sidder og læser op på de næste steder - de fleste andre læser noget andet - og så er der ham med computeren…

 

Den anden dag fik vi også for første gang rigtigt gang i middagssolen.. Har de andre dage gået rundt i polo - men over middag her (g)av mine arme op - IKKE MERE… Så solcreme og skyggekur resten af sejlturen.

 

Men bortset fra det, så er  det alligevel igen fascinerende at se den utrolig kontrast mellem Nil-dal og ørken. Og så de mange små to-takt motorer der står og pumper vand op fra Nilen til mindre jordlodder eller sindrige større og mindre vandingskanaler.

 

 Større pumpehus med sidekanaler

 

mindre pumpe - dem er der især mange af. Små dunkende 2-takts motorer, og nogen i ikke så god vedligeholdelses stand

 

En anden sjov ting er de mange små lokale færger.. Ville næppe blive godkendt derhjemme

 

 

 ...og så de mindre 'vand taxi'er'

 

 

Den anden uge af turen byder på mere kombineret sejlads og halvdagsture. Passer mig fint, er ved at have set grave nok ;-)

Første dag var ikke så heldig. Var opmærksom på at jeg havde noget ømme muskler og lidt kvalme til morgenmaden mm, og så på halvdagsturen til Armana måtte jeg virkeligt kæmpe mig op af graven (det var nede fra kongegraven - så helt bogstaveligt!) Og var svimmel og stakåndet ovenfor..

 

..her havde jeg nær gjort Akhnaaton selskab...

Checkede google og ramte plet på alle symptomer: muskelsmerter, kvalme, svimmel, tør hud, tørstig og sparsom urin.. 6 rigtige af 6 mulige, seriøst dehydreret. Så ned med al det vand vi havde med i bussen.

Måtte springe over 'klatreturen' til nord gravene (stort tab ;-) ) - men kom da ud og se den fantastiske kongeby. Den kræver nu ret god fantasi, da der ikke er sten på sten i over 40cm nogen steder.

På billedet ses det for eksempel tydeligt at hele holdet er samlet i kongens hus!

 

Men spændende er det tydeligvis

 

Det var lige før hele vores selskab var kommet på den sorte liste, for Lise havde sammen med Achmed forsøgt at udvirke at vi lykkelige også kunne komme op og se Eje's grav på sydsiden.. Vi skulle bare lige vende omkring båden for at aflevere de andre busser.

 

Mens vi ventede valgte Ulla, jeg og en mere at stå af, og samtidig kom skibets manager farende… Det var IKKE ok at lave sådan nogen aftaler - vi havde en sejlplan - og hvis vi gjorde det skulle vi overnatte hvor vi var - og så ville HELE turplanen bryde sammen - også for de andre gæster… Så stod resten af holdet også af.

..og for anden gang på turen måtte stakkels Achmed holde for til KÆMPE skideballe fra kaptajn og vagter og de andre guider

Nå - når man er dehydreret, så får man svækket immunforsvar. Masser af vand - vand og vand… hjælper heldigvis ret hurtigt. Men havde så også fanget en virus eller noget, så jeg måtte tage den halve sejldag og hele natten i sengen med vand og cola kur inden det heldigvis var helt ovre igen..

 

Så tilbage på benene igen og klar til de sidste 5 dage :-)

 

Comments powered by CComment