Ulla og jeg havde booket en miniferie til Oslo - igen. Det plejer at være et par gode dage med masser af afslapning på færgen - selvom der snart ikke kan være mere Ulla skal have købt i shoppen.

De sidste gange har vi booket restaturant hjemmefra - og også denne gang.

Søren Westh og Christian Mortensen

Så blev vi ringet op! DFDS er ved at indkøre nyt restaurant koncept: PÅ VEJ MOD ET NYT KULINARISK NIVEAU  under ledelse af Søren Westh - med fortid på Noma.... Om vi kunne tænke os at være test-gæster??

 

Vi sagde naturligvis 'ja tak' :-) - så vi var meget spændte på hvad der ventede os på Reaurant Marc O Polo på udturen onsdag aften..

Og hold da op! Det var en slags generalprøve på den oplevelse der venter fremtidige gæster til 'Rejsen' - 5 retters menu med tilhørende vine - samt champagne og snacks til indledning, og kaffe og petit fours med avec som afslutning.

Det var virkeligt en fantastisk total oplevelse i restauranten. helheden, dvs. roen omkring aftenen med god tid, og gode introduktioner fra tjener - og fra Søren Westh - samt selvfølgelig den fantastiske mad og vin. En virkelig gennemført god oplevelse. Sikke en luksus.

Ulla og jeg har sådan for egen fornøjelses skyld prøvet at stykke aftenens menu - men fare for at have misset en række af de finere detaljer. Det så cirka sådan her ud:

  • Velkomst - 4 snacks med champagne
    • et kålblad foldet omkring hakket østers
    • sprødt kyllingeskind med rogn og gulerod
    • butterdejspizza slice med tørret skinke
    • friteret mos (ikke mos som i kartoffelmos - men mos som i det der gror i skoven) med Karl Johan creme

Det var faktisk en ret i sig selv, så vi var lidt i tvivl om den talte... Fik dog hurtigt konfirmeret at den var god nok - at den ikke talte med ;-) Derfor var de nu gode alligevel. Kålbladet var lidt specielt - meget vådt.

  • første ret - Jordskokke suppe - så vidt vi husker.

Sjovt nok er denne ret den der fylder mindst i hukommelsen - andet end at den var god. Faktisk er vi mest sikre fordi vi fik kammuslingerne bagefter! Underligt med hukommelse. Rigtig dejlig hvidvin

  • anden ret - rimmet kammusling med asparges creme og radiccio blade

med fare for at have placeret salaten det forkerte sted, så var det sjovt at der var smalle 'unge' blade - som smagte dejligt mildt, mens de store blade var meget mere bitre. Der var også en hel æggeblomme drysset med .... lysbrunt lidt krydret ...  som jeg ikke kan huske hvad var. Endnu en dejlig hvidvin 

  • tredie ret - kalvebrisler med en klase af de her små svampe - som vist hedder noget japansk...

fremstår som en ret 'ren' servering, og utroligt velsmagende. Denne med en frisk rødvin, som jeg synes var lige lidt for 'fersk' til brislerne

  • fjerde ret - torsk med svampe, og med pære i bunden. En kølig let rødvin passede fint til retten

Der var svampe (var det karl johan fra mosters eget skovhus - eller en tilsvarende historie) i flere varianter. Dels små skiver som faktisk var helt sort brændte, dels friske og dels saucen.  Godt tilbehør som gav retten en dejlig karakter - da torsken i sig selv jo er ret neutral.

...så vidt vi husker var det denne ret der havde pærer i bunden....

  • femte ret - 'æble kage' med grov krumme, og Sauce Sabayonne - med en god Spätlese til

Sjovt at vi for nylig fik 'dekomponeret æblekage' på Dining Week (Mikeller tror jeg) - så det var lidt i samme retning her - altså 'klassisk' æblekage delt og serveret på anden måde. Smagte utroligt dejligt friskt - og en super afslutning på festen. .....næsten

  • Og så kaffe / te og Cognac med
    • krafttigt indtørret frugtgele - hindbær og solbær (?)
    • lille mazarin kage
    • flødebolle
    • frugtkaramel med hindbær pulver

Frugtgele'en havde en temmelig sej konsistens - en ret anderledes oplevelse - men utroligt koncentreret frugt smag når man lige havde fået det blødt lidt op. Jeg sprang flødebollen over, da Ulla sagde den var meget sød - og det er ikke lige mig. Ellers - endnu en utrolig afslutning på festen - og denne gang var den god nok.

Alt i alt klart en oplevelse som det vil værd at tage på tur efter!!

Håber meget for DFDS og holdet at det lykkes! Tak for i aften... (...og undskyld til køkkenet hvis vi har rodet for meget rundt i det....)