Hus og have

Vi laver det meste selv, og nogengange finder man jo en smart løsning eller et tip! Her omkring hus og havearbejde

Fik i går sat slå på æggeskuffen, og lagt et par flisestumper over hullet. Besluttede at det mest nærliggende aligevel var rotter, så kontaktede Ballerups rotte service (Rentokil), og han komme allerede her til morgen.

Det tog en røgpatron og 3 minutter at se at der gravet en gang mellem et par kampesten i stensætning lige udenfor hønsegården, og næsten vinkelret ind under hasselbusken. Han satte en rottegift box, og kommer selv og kontrollerer om nogen uger.

Så i weekenden skal der lukkes ordentligt (= graves ned foran stenene indvendigt og lukkes af)..  Heldigvis altså ret overfladisk. Undrer mig - da voliere nettet går ned bag stensætningen - men det finder jeg jo ud af..

Til gengæld så det ud som om rotten var forbi igen og muligvis har fundet et æg inde i reden som ikke lige var faldet igennem til skuffen. Den ene rede var smurt godt ind i hvide/blomme og der lå rester på gulvet. Et par flisestumper var ikke nok! Der lå et æg i skuffe, så rotten har tilsyneladende ikke kunnet/turdet kravle ned i skuffen.

...more to follow! Og skader er altså ikke helt udelukket endnu - se: Æggene forsvinder

Write comment (0 Comments)

Det var godt nok s.....! Dagens billede.Æggetyv skuffen åben

Kom ud og skulle hente æg - som vanligt, og så står æggeskuffen halvt åben. TYVERI!!

Det er sket 2 gange før.. Første gang troede jeg at jeg havde glemt at lukke dagen før - men anden gang blev mistanken vakt!

HVEM kan komme ind i hønseslottet - trække skuffen ud, og stjæle æg??

Det går tydeligvis ikke ud over hønsene.

Efter først at mistænke egern (som konstant piler hen over hønseslot og hønegård) - og siden skaderne (som jævligt spiser rester i hønsegården) - drejede mistanken over mod en 'jordbåren' forbryder da jeg fandt et hul....

Write comment (0 Comments)

Der er mange glæder som husejer... Lørdagen skulle egentlig gå med at lave vindfang på hønsehuset - men så lækkede tilløbet til opvaskemasknen. Har eller tidligere bøvlet meget med at få tilslutningen tæt - da der skulle en forlænger til den gamle. Tænkte den nye kunne nå så, men lige akkurat 15cm for kort.

En tur til vvs eksperten løste problemet med 30cm stål flexslange - beregnet til faste installationer.

...men en ulykke kommer jo sjældent alene...

Write comment (0 Comments)

høns

Efterårsferien gav gode fremskridt på hønsehuset - gården blev lukket, låger til gården og også mod stien udenfor - basisdelen af hønselemmen også, og støm tilsluttet. ......men lige ved og næsten....

Ny strategi:

- gården er klar! Så MINIMUM for høns er følgende:

Write comment (0 Comments)

0 æg mandag, 1 æg tirÆgsdag - og 3 æg onsdag. Fin begyndelse!

Det ene æg overlevede ikke, da hønsene ikke rigtig synes om at bruge redekasserne. De får lige lidt tid endnu, men ellers må vi finde på noget andet.Så billedet viser det samlede udbytte til nu..

Imponerende så hurtigt de 4 høns fik ryddet hønsegården for frisk grønt. Så går jagten på grønne rester fra salattilberedning og frugt. DET kan de lide... :-)

 

Write comment (0 Comments)

 

Det går langsomt fremad.

Fik blandet maling og malet det sidste, så helt færdigt med den del.

Hønsegården malet færdig. Rævesikring og belægning udenfor er færdig. Jord arbejdet i selve gården godt i gang og sidste dræn ved sokkel og halvtag færdig.

Næste trin er...

Write comment (4 Comments)