eller - Danske cykelpusheres mangel-foldighed!

OK - jeg er så ikke RIGTIG motionscyklist, da jeg ikke går 110% op i minimal vægt, udvendige gear og superaerodynamisk fremtoning.

Jeg går derimod ind for en let og så vidt muligt sikker cyklisttilværelse - og herunder falder cykellygter! Og allerhelst cykellygter til brug med en god nav-dynamo. Men sådan er det ikke i lille Danmark....

Hvad er problemet..?

Konen fik en cykel fra Aldi med 'lav indstigningshøjde' og den var til sine godt 1900 DKK forsynet med navndynamo som drev både for og baglys, og hvor lygter oven i købet havde 'standlys' (dvs. lyser når du holder stille også). Supersmart - let - og sikkert.

Nu kører jeg jo selv på den bedste fra Harald Nyborg med 7 indvendige gear, og den har også navdynamo. Men kun til forlygten - og uden standlys. Hmmm..

På forespørgsel hos Jupiter efter en baglygte til installationen var svaret -'Nej det har vi ikke - det er der ikke nogen der efterspørger - og det er der jo nok en grund til...!!' - eller sagt på en anden måde: Du må jo have jord i hovedet makker...

Nu ER det jo bare sådan at andre OGSÅ mener at gode lygter er godt - og navdynamo er bedst. Se for eksempel denne lille test!

Hvad gør man så...

Internettet er jo rigtigt dejligt Lidt målrettet søgning på 'basta pilot steady' skaffede et enkelt hit til Bike One bicycles, til vanvittige 395 DKK, og så uden udvalg i dynamobaglygter....

Men ude i den store verden (Tyskland) er det åbenbart HELT normalt sortiment. Via Amazon.de fås f.eks. dette resultat... Og så var prisen kun 29.99 EUR ved HOTOPP-24.

De har også baglygter, så 2 forlygter OG 2 baglygter leveret fra Tyskland til lavere pris end 2 forlygter kunne købes i Danmark  

Bemærk: prisen fremkom ved søgning på amazon.de, og var væsentligt lavere end ved direkte søgning på butikken egen side hotopp-24.de. Muligvis fordi Amazon sponserer salg gennem deres portal..... bare så du ved det!

Til orientering så blev det til

Forlygter: BASTA Pilot Steady Auto

Super halogen-agtigt lys, selvom der kun sidder LED i. Lyset er lidt blåligt, men super kraftigt. Autofunktionen skal man lige vænne sig til, da den tænder/slukker afhængigt af vejbelysningen. ...det giver lidt 'ustabilitet' ved kørsel i byen - men virker fint på landevej / stier.

Satndlyset er ret svagt i sammenligning med kørelyset, og kræver opladning med helst 5 minutters kørsel. Det er kraftigere på konens cykel end på min, men hendes har en lidt kraftigere navdynamo så det er nok forklaringen..

Revideret: Mere brug viser at der ikke er forskel. Virker fint på min dynamo også - er bare lidt længere om at lade op.

Baglygter: Busch + Mueller LED Selectra Plus

Også kanon gode. Især side LED er godt - og ses langt væk. Kraftigt lys med lang standlys periode. Kan fint køre på 2.4W Shimano dynamo sammen med ovennævnte forlygte!

 

Comments powered by CComment