Efter lang tids sløvhed skulle det være i dag jeg fik gang i cyklen igen. Vindstille, let  skyet og lige under nul grader. Perfekt :-)

Det var godt nok hårdt op ad hovedgaden - og så efter 2 km cykling fryser gearet fast i 7ende. F...!!! Efter noget baksen fik jeg skifteboxen til at virke (det er S-ram med 7 indvendige gear) - men det var ikke nok. Skiftet inde i hjulet er også frosset...

...hjem igen, og gang i den gl. T250'er.

Tænk at sådan et gear bare fryser til - sikkert fedtet der bliver stift. Gad vide om man kan gøre noget ved det.... hmmmm!

Update

På nettet er der ingen der beskriver problemer - og det er ret besværligt at om-smøre (se SRAM manualen). Ringede til cykelsmeden - og han mener det 100 ud af 100 gange er frosset kabel pga. fugt på det laveste sted under kranken. At det så ikke virkede senere er måske fordi skifteboksen blev beskadiget !?!? ..... ser på det i weekenden!

Update 2

....ved nærmere undersøgelse viser det sig at skifteboksen ER defekt. Den presser begge stænger ind så gearet er permanent i 7'ende. Sikkert sket da jeg 'voldede' grebet for at skifte... Øv. Men - cykelpusheren havde altså ret. Det VAR kablet der var frosset og ikke det indvendige i gearet.

Comments powered by CComment