Bageopskrifter

Familiens brød og kage favoritter

V i har haft lidt bøvl med kernebrødet ikke hævede ordentligt. Og er nået frem til at der er for koldt i køkkenet - hvilket forsinker gærens udvikling.

Nu - hævet i stuen - er brødet tilbage i fin form. Undervejs fandt jeg et par meget nørdede sider om gær og hævning - som forklarer utroligt fint hvad der har indflydelse. Læs selv...

Hævning af brød

Hævning af dej under forskellige forhold

Write comment (1 Comment)

  

Denne portion giver ca 5-7 scones, man kan med fordel gange opskriften op, men højst 1 gang, da det ellers bliver vanskeligt at samle dejen hurtigt. Så lav heller flere portioner. En dobbeltportion passer til en bageplade (de må gerne stå lidt tæt, da de hæver mere i højden, end i bredden).

Write comment (1 Comment)
50 g gær
1 dl lunken vand
50 cl olie
4 dl vand
1 æg
2 tsk salt
ca. 1 kg mel

ca 16-20 pølser af eget valg, wiener, medister, frankfurter eller andre

udrør gæren i lunken vand, tilsæt olie, vand, æg og salt. Tilsæt mel til dejen er tilpas.
Sæt dejen til hævning ca. 1 time.
Del dejen i boller, som vikles om pølser. Dejen skal ligge tyndt rundt om pølserne, da den hæver meget.
Efterhæv 20-30 minutter, pens med mælk
Bag ved 200 grader i 15-20 minutter.
Hvis de ikke spises straks, så lad dem køle af på en rist. Write comment (0 Comments)
Den nemme chokoladekage, som er perfekt som klassen kage og alle andre steder, hvor man skal have kage med. Hurtig at lave og smager godt.

Ingredienser:

1 pose brunt bagepulver (krydderibagepulver)
500 g mel
400 g sukker
3 spsk kakao
1 tsk vanille
4 æg
4 dl mælk
250 g margarine

Smelt margarinen og lad den køle lidt af

Bland alle de tørre ingredienser. Tilsæt æg og mælk. Til sidst tilsættes den smeltede margarine.

Dejen hældes i en bradepande, beklædt med bagepapir ca. 25x35 cm.

Bages midt i ovnen ved 200 grader i ½ time.

Når kagen er afkølet kommer der kakaoglasur (flormelis, kakao, vand) over.
Inden glasuren er helt tør, drysses der kokosmel over (kan evt. udelades).

 

Write comment (0 Comments)

Disse flûtes har en lang hævetid, men de er rigtig lækre som tilbehør til maden. Evt rester kan også sagtens bruges som morgenboller.

15 g gær
3 dl lunken vand
1 spsk olie
2 tsk salt
225 g durummel
275 g hvedemel

Udrør gæren i vandet. Tilsæt olie, salt, durummel og tilsidst hvedemel. ælt dejen meget grundigt.

Lad dejen hæve i 20 minutter. Dernæst formes den til 9 aflange mini flûtes, som lægges på en bageplade med bagepapir. Læg et fugtigt viskestykke over brødene.

Efterhæver 1½ - 2 timer.

Pensles med vand og bages i 15-20 minutter ved 225 grader.

Write comment (0 Comments)

Dette brød synes jeg også bliver godt i min maskine. Med oregano er det fint som madbrød, men dur ikke rigtig til morgenmad, derfor vil jeg engang forsøge at lave det uden oregano - opdatering følger.

Ifølge opskriften skal der tilsættes yoghurt natural. Det har jeg som regel ikke i huset, men jeg har altid Cheasy yoghurt med en eller anden frugtsmag. Jeg har både i dette brød og i andre bageopskrifter, hvor der skal bruges yoghurt natural, brugt den Cheasy yoghurt jeg nu har haft i huset. Det fungerer udmærket :-)

Ingredienser:
2,5 dl vand
2-3 spsk oregano
60 g yoghurt natural (eller anden yoghurt)
1 tsk salt
130 g sigtemel
300 g hvedemel
2 tsk tørgær

Ingredienserne hældes i bagemaskine i den rækkefølge de er nævnt.

Bages på program 1 (basic), skorpe lys.

Write comment (0 Comments)