Jeg har for nyligt købt en bagemaskine - en Atlas, i Metro, men har haft svært ved at finde en opskrift, som vi synes smager godt. Jeg har prøvet flere opskrifter, og selv om flere af brødene blev store nok, synes vi at de var meget løse i det og smagte tørt.
Alle de opskrifter jeg har forsøgt, er lavet med timer, da mit formål med bagemaskinen er, at få nybagt brød til morgenmad.
Nu har jeg så forsøgt med en opskrft på et brød, som jeg har bagt i flere år, på traditionel vis, og det blev en stor succes. Brødet blev stadig lidt mere løst, end når jeg bager det normalt, men det var ikke tørt.
150 g skårne/knækkede hvedkerner
3 dl kogende vand
Kerner hældes i bageformen, og det kogende vand hældes over. Hvis du vil bage brødet uden timer, bør denne blanding stå mindst 3 timer, da kernerne ellers er meget hårde.
Hvis brødet skal bages med timer, skal blandingen trække i ca. 10 minutter.
Derefter tilsættes
1 dl koldt vand
2 ts salt
1 sps olie
½ sps sirup
500 g hvedemel
2½ ts tørgær
Bages på basicprogram (program 1), med lys skorpe