Tilbehør

I stedet for at købe frosne kartofler, kan man lave sine egne kartoffelskiver i ovn:

Kartofler skrælles og skæres i skiver. Lægges på en bageplade med pommefrites plader over (rillede plader med huller, så fedt kan løbe fra og der kan komme luft til nedefra).

Kartoflerne sprøjes med olie og der drysses salt over. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter. Der røres rundt i kartoflerne et par gange undervejs. Write comment (0 Comments)
Ingredienser:
1 broccoli hoved
1 dl nødder efter eget valg
1 rødløg
røget bacon i små tern

Dressing - valg 1:
3-4 spsk miraclewip balance
3 spsk vineddike
2 tsk sukker

Dressing - valg 2:
½ creme fraiche
½ mayo
sukker
lidt eddike

Fremgangsmåde:
Baconen skæres i tern og steges på en pande, til de er sprøde. Drypper af på køkkenruller.
Broccolien plukkes i små buketter, rødløg skæres i små tern. Tingene lægges i en skål.

Den valgte dressing røres sammen og hældes over. Trækker i køleskab til den skal bruges. Serveres med baconen ved siden af.

Write comment (0 Comments)
Ingredienser:
350 g hvidkål
200 g gulerødder
evt 1 æble

Dressing:
80 g mayonaise (5 spsk)
1 dl creme fraiche 9 eller 18%
1 spsk citronsaft
1 tsk dijonsennep
1 tsk sukker
salt og peber

Gulerødder skrælles, æble skæres i både og kernehus fjernes (skal ikke skrælles). Hvidkål, gulerødder og æble snittes i køkkenmaskine med mellem størrelse hul.

Dressingen røres sammen og smages til med salt og peber. Dressingen vendes rundt i grøntsagerne. Write comment (0 Comments)