Desserter

Min pandekageopskrift er fra en gammel kogebog, men jeg synes den er god, både til dessert og som madpandekager:

250 g mel
2 æg
4 dl mælk
½ tsk sukker
½ ts salt
evt olie (ca 1 spsk)

Æggene slås ud i melet og det piskes sammen. Derefter tilsættes sukker og salt. Mælken tilsættes lidt ad gangen, mens der piskes, det gør det lettere at undgå klumper.

Tilsidst tilsættes olie efter ønske. Olien vil mindske brugen af fedtstof på panden.

Hvis der ikke tilsættes olie, skal der lidt fedtstof (margarine eller oliemargarine) på panden før hver pandekage. Hvis der er olie i dejen, kommer der fedtstof på panden inden første pandekage, derefter kun en gang imellem (mellem ca hver 3-4 pandekage eller efter behov).

De bagte pandekager kan holdes varme på en tallerken i ovnen (150 grader). Dæk pandekagerne med et stykke sølvpapir, så de ikke bliver hårde.

Write comment (0 Comments)

12 spiseske   kakao (24)
400 g   sukker (800)
400 g   havregryn (800)
1,5 dl   kaffe (3)
125 g   margarine (250)
= 60 stk


Det er alt der står

Write comment (0 Comments)

Denne opskrift er kopieret (med mindre tilpasninger) fra Britt Sandquist-Bolins bog Grøn fest

1½ dl havregryn
1 dl grahamsmel
2 dl hvedemel
2 tsk kardemomme
2 tsk bagepulver
125 g smør eller knap 1 dl olie
1 dl honning eller knap 2 dl sukker
2½ dl A38 eller yoghurt
4 æbler
kanel

Bland alle de tørre ingredienser, hvis der bruges smør, smeltes dette i en gryde sammen med honning og røres i dejen, sammen med yoghurt eller A38.

Dejen hældes i en tærteform, ca 26 cm i diameter. (jeg har en keramik tærteform, og den smører jeg ikke, da der er rigeligt fedtstof i dejen)

Skyl æblerne, skær dem i både, fjern kernehuse og del hver båd i ca. 3 stykker. Fordel æblestykkerne over dejen i et pænt mønster. Drys kanel over æblerne.

Bages i ovnen ved 200 grader i ½ time.

Serveres lun med creme fraiche - eller flødeskum. Alternativt kan man servere den sammen med vanilje is.

Write comment (0 Comments)
Denne kage er såkaldt pund-til-pund opskrift, så den er ikke nogen slankekage, men hvis der en gang i mellem skal syndes smager den rigtigt godt - især lun med creme fraiche til.

250 g mel
250 g sukker
250 g margarine
4 æg
6-8 rabarber

Alle ingredienserne, på nær rabarber, blandes sammen og hældes i en lille bradepande (ca 25-20 cm). Bradepanden skal ikke smøres, da der er så meget fedtstof i dejen. Rabarberne skylles og skæres i stykker af et par cm's længde. Rabarberne stikkes ned i dejen, og dejen glattes, så rabarberne er dækket med dej.

Bages i ovnes ved 200 grader i ½ time.

Serveres lun med creme fraice.

Tips - der kan bruges andre frugter, fx æbler, i stedet for rabarber. Write comment (0 Comments)

En rigtig lækker æblekage - især lun med creme fraiche.

Denne opskrift har ikke faste mål, den laves så stor eller så lille, som man har lyst - eller personer til.

Æbler skylles, skæres i både og kernehusene fjernes. Æblebådene fordeles i et ovnfast fad, som er smurt med lidt fedtstof. Æblelaget skal ikke være for højt, max 5 cm, så brug hellere et større fad. Som en ledetråd kan beregnes ca. 1-2 æbler pr person.

Bland lige dele mel, sukker og margarine i en skål til en fast dej. Mængderne afhænger af fadets størrelse, men til et fad på ca. 20x25 skal der bruges ca. 200 g mel, 200 g sukker og 200 g margarine.

Tag en klump af dejen, tryk den flad mellem hænderne og læg den på faden.  Fortsæt med dette til hele fadet er dækket med dej.

Hvis man ikke gider mase med dejen, har jeg set denne opskrift lavet som crumple kage, dvs når dejen er blandet, fordeles den over kagen som "klumper" og bager den, så den bliver til crumple æblekage :-)

Kagen bages i ovnen ved 200 grader i ½ time.

Serveres lun med creme fraiche, flødeskum eller is.

Write comment (0 Comments)