Min pandekageopskrift er fra en gammel kogebog, men jeg synes den er god, både til dessert og som madpandekager:

250 g mel
2 æg
4 dl mælk
½ tsk sukker
½ ts salt
evt olie (ca 1 spsk)

Æggene slås ud i melet og det piskes sammen. Derefter tilsættes sukker og salt. Mælken tilsættes lidt ad gangen, mens der piskes, det gør det lettere at undgå klumper.

Tilsidst tilsættes olie efter ønske. Olien vil mindske brugen af fedtstof på panden.

Hvis der ikke tilsættes olie, skal der lidt fedtstof (margarine eller oliemargarine) på panden før hver pandekage. Hvis der er olie i dejen, kommer der fedtstof på panden inden første pandekage, derefter kun en gang imellem (mellem ca hver 3-4 pandekage eller efter behov).

De bagte pandekager kan holdes varme på en tallerken i ovnen (150 grader). Dæk pandekagerne med et stykke sølvpapir, så de ikke bliver hårde.