En rigtig lækker æblekage - især lun med creme fraiche.

Denne opskrift har ikke faste mål, den laves så stor eller så lille, som man har lyst - eller personer til.

Æbler skylles, skæres i både og kernehusene fjernes. Æblebådene fordeles i et ovnfast fad, som er smurt med lidt fedtstof. Æblelaget skal ikke være for højt, max 5 cm, så brug hellere et større fad. Som en ledetråd kan beregnes ca. 1-2 æbler pr person.

Bland lige dele mel, sukker og margarine i en skål til en fast dej. Mængderne afhænger af fadets størrelse, men til et fad på ca. 20x25 skal der bruges ca. 200 g mel, 200 g sukker og 200 g margarine.

Tag en klump af dejen, tryk den flad mellem hænderne og læg den på faden.  Fortsæt med dette til hele fadet er dækket med dej.

Hvis man ikke gider mase med dejen, har jeg set denne opskrift lavet som crumple kage, dvs når dejen er blandet, fordeles den over kagen som "klumper" og bager den, så den bliver til crumple æblekage :-)

Kagen bages i ovnen ved 200 grader i ½ time.

Serveres lun med creme fraiche, flødeskum eller is.