Denne opskrift er kopieret (med mindre tilpasninger) fra Britt Sandquist-Bolins bog Grøn fest
1½ dl havregryn
1 dl grahamsmel
2 dl hvedemel
2 tsk kardemomme
2 tsk bagepulver
125 g smør eller knap 1 dl olie
1 dl honning eller knap 2 dl sukker
2½ dl A38 eller yoghurt
4 æbler
kanel
Bland alle de tørre ingredienser, hvis der bruges smør, smeltes dette i en gryde sammen med honning og røres i dejen, sammen med yoghurt eller A38.
Dejen hældes i en tærteform, ca 26 cm i diameter. (jeg har en keramik tærteform, og den smører jeg ikke, da der er rigeligt fedtstof i dejen)
Skyl æblerne, skær dem i både, fjern kernehuse og del hver båd i ca. 3 stykker. Fordel æblestykkerne over dejen i et pænt mønster. Drys kanel over æblerne.
Bages i ovnen ved 200 grader i ½ time.
Serveres lun med creme fraiche - eller flødeskum. Alternativt kan man servere den sammen med vanilje is.