Ulla's skriblerier

Her er det tanken at lave lidt opskriftsamling, både de gode vi alle kan lide, og især dem der holder de gode retningslinier fra vores deltagelse i Diogenes kost forsøget. God fornøjelse Smile

Ingredienser:
1 broccoli hoved
1 dl nødder efter eget valg
1 rødløg
røget bacon i små tern

Dressing - valg 1:
3-4 spsk miraclewip balance
3 spsk vineddike
2 tsk sukker

Dressing - valg 2:
½ creme fraiche
½ mayo
sukker
lidt eddike

Fremgangsmåde:
Baconen skæres i tern og steges på en pande, til de er sprøde. Drypper af på køkkenruller.
Broccolien plukkes i små buketter, rødløg skæres i små tern. Tingene lægges i en skål.

Den valgte dressing røres sammen og hældes over. Trækker i køleskab til den skal bruges. Serveres med baconen ved siden af.

Write comment (0 Comments)
Denne ret er nem og lave og familien kan rigtig godt lide den.

Ingredienser:
5-600 g hakket kylling
1½ tsk grøn carrypasta
1 ts garam masala
1 rødløg
1 dåse kokosmælk og den sammen mængde vand
2 æbler i små tern
3 tomater i tern
2 små squash
2 peber (grøn og rød)
2 håndfulde peanuts
maizena
salt, peber

Ris

Kødet brunes i en gryde med lidt olie, løget tilsættes og brunes med. Carrypaste, garam masala, salt og peber tilsættes. Æbler, kokosmælk og vand tilsættes og koges ca. 10 minutter. Tomat, squash, og peberne tilsættes og kokes med i 5 minutter. Retten jævnes med lidt maizena oprørt i koldt vand. Til sidst tilsættes peanuts. Disse kan også serveres ved siden af, hvis man bedre kan lide det.

Serveres med ris
Forslag til øvrigt tilbehør: Mango chutnet, kokosmel, rosiner, ananas.

NB: I stedet for hakket kød, kan retten også laves med tynde kyllingestrimler af kyllingeindelår. Så forlænges kogetiden evt med nogle minutter, så man er sikre på at kyllingen er gennemstegt. Write comment (0 Comments)
Ingredienser:
50 g smør
15 g gær
1 dl skummetmælk
1/4 tsk salt
150 g hvedemel

200 g skinkestrimler
75 g reven ost
2 æg
2 dl skummetmælk
peber

Fremgangsmåde:
Rør ingredienserne til dejen sammen. Fordel dejen i en smurt tærteform, og tryk den ud i formen med fingrene. Dejen skal gå helt op af formens sider.

Forbag bunden ved 180 grader i 15 min.

Fordel den reven skinke over dejen. Pisk æggene sammen og tilsæt mælk og ost. Smag til med peber. Fordi skinken i sig selv er salt, skal der ikke tilsættes salt, så bliver tærten for saltet.

Sættes i ovnen igen og bages i ca. 35 min. Write comment (0 Comments)
Ingredienser:
1 kotelet pr person
mel
rasp
salt, peber
olie, oliemargarine eller stegemargarine

1 pose pasta

3 dåser flåede eller hakkede tomater uden krydderi
2-4 grove grøntsager, som fx porrer, forårsløg, pastinak, majroe, selleri, gulerødder
timian
oregano
salt, peber

Reven ost

Fremgangsmåde:
Pastaen koges i rigeligt vand, tilsat salt

Der laves en meljævning af mel, tilsat salt og peber og rørt op med vand til en tynd vælling. Koteletterne vendes først i meljævningen, derefter i rasp. Koteletterne steges på panden i det valgte fedtstof.

Imens renses de valgte grøntsager og skæres ud i små tern. Alternativt kan de rives på et grovft rivejern. Grøntsagerne svitses kortvarigt i lidt olie, derefter tilsættes tomaterne og ca. ½-1 dl vand. Grøntsagerne koges op og smages til med salt, peber og krydderier.

Vandet hældes fra pastaen og den fordeles i bunden af et ovnfast fad. Tomatblandingen fordeles over pastaen. Ovenpå lægges koteletterne og der drysses reven ost over koteletterne.

Steges i ovenen ca. 10 min ved 200 grader til osten er smeltet.
Write comment (0 Comments)
Disse boller tager 5 minutter at røre sammen - efter en overnatning i køleskabet, tager det 5 minutter at slå dem op og et kvarter efter har du nybagte boller.

Ingredienser til ca. 15-16 stk:
7 dl lunken vand
5 g gær (ja det er ikke en stavefejl - der skal kun 5 g i)
1 spsk salt
1 tsk sukker
3 dl havregryn (kan erstattes af durummel)
600-650 g mel (hvedemel, eller blanding af forskellige melsorter, fx spelt og pizza efter smag)

Rør alle ingredienser sammen. Dejen skal være meget klistret. Sæt låg på skålen. Hvis du ikke har et tætsluttende låg til din skål, kan du dække skålen med plastfilm og lægge et grydelåg over. Lad dejen hæve natten over i køleskab.

Tag dejen ud af køleskab, og tænd ovnen på 250 grader. Sæt dejen på plader med bagepapir vha en grydeske og en spiseske. Dejen slipper lettere, hvis de skylles i koldt vand et par gange undervejs.

Når dejen er varm, pensles bollerne med vand. Bages i ovnen i ca 15 min, til de er gyldne. Write comment (0 Comments)
Ingredienser:
350 g hvidkål
200 g gulerødder
evt 1 æble

Dressing:
80 g mayonaise (5 spsk)
1 dl creme fraiche 9 eller 18%
1 spsk citronsaft
1 tsk dijonsennep
1 tsk sukker
salt og peber

Gulerødder skrælles, æble skæres i både og kernehus fjernes (skal ikke skrælles). Hvidkål, gulerødder og æble snittes i køkkenmaskine med mellem størrelse hul.

Dressingen røres sammen og smages til med salt og peber. Dressingen vendes rundt i grøntsagerne. Write comment (0 Comments)

Underkategorier

Familiens brød og kage favoritter

Opskrifter som både er hurtige i hverdagen, og som har den fornuftige kostsammensætning