Ulla's skriblerier

Her er det tanken at lave lidt opskriftsamling, både de gode vi alle kan lide, og især dem der holder de gode retningslinier fra vores deltagelse i Diogenes kost forsøget. God fornøjelse Smile

Min pandekageopskrift er fra en gammel kogebog, men jeg synes den er god, både til dessert og som madpandekager:

250 g mel
2 æg
4 dl mælk
½ tsk sukker
½ ts salt
evt olie (ca 1 spsk)

Æggene slås ud i melet og det piskes sammen. Derefter tilsættes sukker og salt. Mælken tilsættes lidt ad gangen, mens der piskes, det gør det lettere at undgå klumper.

Tilsidst tilsættes olie efter ønske. Olien vil mindske brugen af fedtstof på panden.

Hvis der ikke tilsættes olie, skal der lidt fedtstof (margarine eller oliemargarine) på panden før hver pandekage. Hvis der er olie i dejen, kommer der fedtstof på panden inden første pandekage, derefter kun en gang imellem (mellem ca hver 3-4 pandekage eller efter behov).

De bagte pandekager kan holdes varme på en tallerken i ovnen (150 grader). Dæk pandekagerne med et stykke sølvpapir, så de ikke bliver hårde.

Write comment (0 Comments)

Dette brød synes jeg også bliver godt i min maskine. Med oregano er det fint som madbrød, men dur ikke rigtig til morgenmad, derfor vil jeg engang forsøge at lave det uden oregano - opdatering følger.

Ifølge opskriften skal der tilsættes yoghurt natural. Det har jeg som regel ikke i huset, men jeg har altid Cheasy yoghurt med en eller anden frugtsmag. Jeg har både i dette brød og i andre bageopskrifter, hvor der skal bruges yoghurt natural, brugt den Cheasy yoghurt jeg nu har haft i huset. Det fungerer udmærket :-)

Ingredienser:
2,5 dl vand
2-3 spsk oregano
60 g yoghurt natural (eller anden yoghurt)
1 tsk salt
130 g sigtemel
300 g hvedemel
2 tsk tørgær

Ingredienserne hældes i bagemaskine i den rækkefølge de er nævnt.

Bages på program 1 (basic), skorpe lys.

Write comment (0 Comments)
Nu har jeg fundet endnu et brød, som bliver lækkert i min brødmaskine.

Opskriften, som jeg fandt den, var baseret på, at man skulle bruge 3,25 dl hvidtøl - men hvad skal man så med den sjat? Derfor har jeg ganget opskriften op, så den passer til en hel øl, derfor de lidt skæve tal i nogle af ingredienserne

Ingredienser:
1 hvidtøl (33 cl)
103 g cornflakes
2 tsk salt
2 spsk sukker
2 spsk olie
513 g hvedemel - eller 250 g groft speltmel og 263 g hvedmel
2 tsk tørgær

Hvidtøl hældes i bagemaskine og cornflakes tilsættes. Lad cornflakes trække i 3 minutter inden salt, sukker olie og mel tilsættes i nævnte rækkefølge. Til sidst tilsættes tørgær - i en lille fordybning i melet.

Bages på program 1 (basic) med lys skorpe.
Write comment (0 Comments)

12 spiseske   kakao (24)
400 g   sukker (800)
400 g   havregryn (800)
1,5 dl   kaffe (3)
125 g   margarine (250)
= 60 stk


Det er alt der står

Write comment (0 Comments)
Jeg har for nyligt købt en bagemaskine - en Atlas, i Metro, men har haft svært ved at finde en opskrift, som vi synes smager godt. Jeg har prøvet flere opskrifter, og selv om flere af brødene blev store nok, synes vi at de var meget løse i det og smagte tørt.

Alle de opskrifter jeg har forsøgt, er lavet med timer, da mit formål med bagemaskinen er, at få nybagt brød til morgenmad.

Nu har jeg så forsøgt med en opskrft på et brød, som jeg har bagt i flere år, på traditionel vis, og det blev en stor succes. Brødet blev stadig lidt mere løst, end når jeg bager det normalt, men det var ikke tørt.

150 g skårne/knækkede hvedkerner
3 dl kogende vand

Kerner hældes i bageformen, og det kogende vand hældes over. Hvis du vil bage brødet uden timer, bør denne blanding stå mindst 3 timer, da kernerne ellers er meget hårde.
Hvis brødet skal bages med timer, skal blandingen trække i ca. 10 minutter.

Derefter tilsættes

1 dl koldt vand
2 ts salt
1 sps olie
½ sps sirup
500 g hvedemel
2½ ts tørgær

Bages på basicprogram (program 1), med lys skorpe

Write comment (0 Comments)

Denne opskrift er kopieret (med mindre tilpasninger) fra Britt Sandquist-Bolins bog Grøn fest

1½ dl havregryn
1 dl grahamsmel
2 dl hvedemel
2 tsk kardemomme
2 tsk bagepulver
125 g smør eller knap 1 dl olie
1 dl honning eller knap 2 dl sukker
2½ dl A38 eller yoghurt
4 æbler
kanel

Bland alle de tørre ingredienser, hvis der bruges smør, smeltes dette i en gryde sammen med honning og røres i dejen, sammen med yoghurt eller A38.

Dejen hældes i en tærteform, ca 26 cm i diameter. (jeg har en keramik tærteform, og den smører jeg ikke, da der er rigeligt fedtstof i dejen)

Skyl æblerne, skær dem i både, fjern kernehuse og del hver båd i ca. 3 stykker. Fordel æblestykkerne over dejen i et pænt mønster. Drys kanel over æblerne.

Bages i ovnen ved 200 grader i ½ time.

Serveres lun med creme fraiche - eller flødeskum. Alternativt kan man servere den sammen med vanilje is.

Write comment (0 Comments)

Underkategorier

Familiens brød og kage favoritter

Opskrifter som både er hurtige i hverdagen, og som har den fornuftige kostsammensætning