Kaija's nyheder

Vi er nu halvvejs inde i tredje uge af projektet.


Den første uge brugte vi på at downloade og installere Matlab. KU har en licensaftale, så alle studerende kan downloade programmet gratis. Derudover kom vi bare i gang med at lære programmet at kende. Første skridt var at få vist dataen så vi kunne se noget. Vores vejleder er meget god til at tage det skridt for skridt, så det er meget overskueligt.


Uge 2 brugte vi på at lægge en kyst ind over vores dataland1.jpg, så det er tydeligt at se hvor landet ligger. Der var en del problemer med at kystlinien i matlab lå fra -180 til 180 grader og vores data lå fra 0 til 360 grader, så kun halvdelen af vores data havde en kystlinie. Først prøvede vi at rykke kysten, men så kom der streger på tværs at kortet pga flytningen. Vores data ligger som en matrice, hvor elementerne er højdeændringen eller temperaturen, og de ligger så som punkterne hen over Jorden, så vi tænkte det var svært at flytte matricen. Men en af mine venner er en haj til Matlab, så han fik lige rykket vores data for os. Metoden er sådan set ret simpel. Ved hjælp af en funktion padarray i Matlab kopieres den sidste halvdel af søjlerne i matricen og lægges ind foran. Derefter skrives bare i kommandoen for at vises dataen, at vi kun vil se de første søjler.

Write comment (0 Comments)
Jeg er fra 1. Februar startet officielt på mit bachelorprojekt.
Projektet handler om temperatur- og højdeændringer af havene siden 1992, og specielt hvor præcist værdierne kan bestemmes, altså hvor stor usikkerheden er.
Jeg er en del af en gruppe på tre. Vi startede for to et halvt år siden, og læser geofysik sammen.
Jeg læser på KU, men min vejleder er fra DTU Space, så min gruppe arbejder med data fra Amerikanske og Europæiske satellitter. Write comment (0 Comments)
I juli blev der offentliggjort billeder, hvor man kan se landningsstellene fra Apollomissionen på Månen. Der vil komme tydligere billeder.
Link til Nasas artikel

Write comment (0 Comments)
OpenOffice - lovlig software
Nu er der endelig kommet dansk stavekontrol- og ordelingsorbøger til OpenOffice 3.0. Det er nemt. Bare tryk på linket og installer: Stavekontrol til OpenOffice 3.0
Write comment (0 Comments)
Der er blevet lavet en kort udsendelse om min forlæser i termodynamik, Peter Ditlevsens eksperiment om bedre læring af fysik, og der blev filmet mens jeg havde faget her i foråret.

http://www.nbi.ku.dk/sciencexplorer/fysik_paa_foerste_klasse/

Hvis I vil se det. Det tager ca. 12 min. Den var meget langsom om at indlæse filmen hos mig, men I har nok en hurtigere forbindelse.

Kaija
Write comment (0 Comments)