Ulla's skriblerier

Her er det tanken at lave lidt opskriftsamling, både de gode vi alle kan lide, og især dem der holder de gode retningslinier fra vores deltagelse i Diogenes kost forsøget. God fornøjelse Smile

Opskriften består af 3 trin: først skal der bare en grundkage - dernæst skal kagemassen laves - til sidst skal pyramiderne overtrækkes med chokolade

Write comment (0 Comments)

Hey :)

Jeg lavede lakselasagne i går for første gang og ifølge Michelle var det en succes :) Så nu deler jeg da lige opskriften med jer andre til hvis I skulle have lyst til at prøve den.

Write comment (1 Comment)

V i har haft lidt bøvl med kernebrødet ikke hævede ordentligt. Og er nået frem til at der er for koldt i køkkenet - hvilket forsinker gærens udvikling.

Nu - hævet i stuen - er brødet tilbage i fin form. Undervejs fandt jeg et par meget nørdede sider om gær og hævning - som forklarer utroligt fint hvad der har indflydelse. Læs selv...

Hævning af brød

Hævning af dej under forskellige forhold

Write comment (1 Comment)
50 g gær
1 dl lunken vand
50 cl olie
4 dl vand
1 æg
2 tsk salt
ca. 1 kg mel

ca 16-20 pølser af eget valg, wiener, medister, frankfurter eller andre

udrør gæren i lunken vand, tilsæt olie, vand, æg og salt. Tilsæt mel til dejen er tilpas.
Sæt dejen til hævning ca. 1 time.
Del dejen i boller, som vikles om pølser. Dejen skal ligge tyndt rundt om pølserne, da den hæver meget.
Efterhæv 20-30 minutter, pens med mælk
Bag ved 200 grader i 15-20 minutter.
Hvis de ikke spises straks, så lad dem køle af på en rist. Write comment (0 Comments)

  

Denne portion giver ca 5-7 scones, man kan med fordel gange opskriften op, men højst 1 gang, da det ellers bliver vanskeligt at samle dejen hurtigt. Så lav heller flere portioner. En dobbeltportion passer til en bageplade (de må gerne stå lidt tæt, da de hæver mere i højden, end i bredden).

Write comment (1 Comment)

Disse flûtes har en lang hævetid, men de er rigtig lækre som tilbehør til maden. Evt rester kan også sagtens bruges som morgenboller.

15 g gær
3 dl lunken vand
1 spsk olie
2 tsk salt
225 g durummel
275 g hvedemel

Udrør gæren i vandet. Tilsæt olie, salt, durummel og tilsidst hvedemel. ælt dejen meget grundigt.

Lad dejen hæve i 20 minutter. Dernæst formes den til 9 aflange mini flûtes, som lægges på en bageplade med bagepapir. Læg et fugtigt viskestykke over brødene.

Efterhæver 1½ - 2 timer.

Pensles med vand og bages i 15-20 minutter ved 225 grader.

Write comment (0 Comments)

Underkategorier

Familiens brød og kage favoritter

Opskrifter som både er hurtige i hverdagen, og som har den fornuftige kostsammensætning