Kratvej 28C
  • Seneste nyheder
    • Gl. nyhedssider
  • Vores sider
    • Ulla's opskrifter
    • Frank
    • Ungernes sider
    • Vejret
    • Postboks'en
    • DMI - Måløv
    • Gas grafer
    • Vand grafer
    • El grafer
  • ToDo listen
  • Galleri

Ulla's skriblerier

Her er det tanken at lave lidt opskriftsamling, både de gode vi alle kan lide, og især dem der holder de gode retningslinier fra vores deltagelse i Diogenes kost forsøget. God fornøjelse Smile

Hjemmelavede pyramider

Detaljer
Skrevet af: Rie Førstø
Oprettet: 24. oktober 2020

Opskriften består af 3 trin: først skal der bare en grundkage - dernæst skal kagemassen laves - til sidst skal pyramiderne overtrækkes med chokolade

Læs mere: Hjemmelavede pyramider

Lakselasagne

Detaljer
Skrevet af: Rie :)
Oprettet: 14. februar 2016

Hey :)

Jeg lavede lakselasagne i går for første gang og ifølge Michelle var det en succes :) Så nu deler jeg da lige opskriften med jer andre til hvis I skulle have lyst til at prøve den.

Læs mere: Lakselasagne

Hævning...

Detaljer
Skrevet af: Frank Jumppanen Andersen
Oprettet: 22. marts 2015

V i har haft lidt bøvl med kernebrødet ikke hævede ordentligt. Og er nået frem til at der er for koldt i køkkenet - hvilket forsinker gærens udvikling.

Nu - hævet i stuen - er brødet tilbage i fin form. Undervejs fandt jeg et par meget nørdede sider om gær og hævning - som forklarer utroligt fint hvad der har indflydelse. Læs selv...

Hævning af brød

Hævning af dej under forskellige forhold

Scones

Detaljer
Skrevet af: Ulla Kær Andersen
Oprettet: 8. marts 2015

  

Denne portion giver ca 5-7 scones, man kan med fordel gange opskriften op, men højst 1 gang, da det ellers bliver vanskeligt at samle dejen hurtigt. Så lav heller flere portioner. En dobbeltportion passer til en bageplade (de må gerne stå lidt tæt, da de hæver mere i højden, end i bredden).

Læs mere: Scones

Indbagte pølser

Detaljer
Skrevet af: Ulla Kær Andersen
Oprettet: 14. september 2013
50 g gær
1 dl lunken vand
50 cl olie
4 dl vand
1 æg
2 tsk salt
ca. 1 kg mel

ca 16-20 pølser af eget valg, wiener, medister, frankfurter eller andre

udrør gæren i lunken vand, tilsæt olie, vand, æg og salt. Tilsæt mel til dejen er tilpas.
Sæt dejen til hævning ca. 1 time.
Del dejen i boller, som vikles om pølser. Dejen skal ligge tyndt rundt om pølserne, da den hæver meget.
Efterhæv 20-30 minutter, pens med mælk
Bag ved 200 grader i 15-20 minutter.
Hvis de ikke spises straks, så lad dem køle af på en rist.

Franske mini flûtes

Detaljer
Skrevet af: Ulla Kær Andersen
Oprettet: 23. juli 2012

Disse flûtes har en lang hævetid, men de er rigtig lækre som tilbehør til maden. Evt rester kan også sagtens bruges som morgenboller.

15 g gær
3 dl lunken vand
1 spsk olie
2 tsk salt
225 g durummel
275 g hvedemel

Udrør gæren i vandet. Tilsæt olie, salt, durummel og tilsidst hvedemel. ælt dejen meget grundigt.

Lad dejen hæve i 20 minutter. Dernæst formes den til 9 aflange mini flûtes, som lægges på en bageplade med bagepapir. Læg et fugtigt viskestykke over brødene.

Efterhæver 1½ - 2 timer.

Pensles med vand og bages i 15-20 minutter ved 225 grader.

  1. Chokoladekagen
  2. Pandekager
  3. Græsk landbrød i brødmaskine
  4. Lækkert øl brød i brødmaskine
  5. Lækkert kernebrød i bagemaskine
  6. Havregryns kugler :D opskriften
  7. Hastekage med æbler og kanel
  8. Bagt æblekage
  9. Rabarberkage
  10. Karry/kokos kylling eller svinekød

Underkategorier

Bageopskrifter Artikel antal:  11

Familiens brød og kage favoritter

Hovedretter Artikel antal:  3

Frokostretter Artikel antal:  1

Nemme dagligretter Artikel antal:  4

Opskrifter som både er hurtige i hverdagen, og som har den fornuftige kostsammensætning

Desserter Artikel antal:  5

Tilbehør Artikel antal:  3

Side 1 ud af 5

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5