And now for the main course.... Gulv! Vi blev lige præcis klar til tiden, og aftalen var at Thomas mødte ind med folkene mandag morgen...

Sidebemærkning: Vi vil skifte radiatorer også - nu det bliver renoveret. Og VVS'eren dukkede op torsdag i uge 39 for at se på nedtagning og klargøring. Mikkel fra Sternberg - men han synes ikke det gav mening ikke at skifte dem alle mens rørene kunne ændres - så han fik aftalt med kontoret at han kom tirsdag i uge 40 i stedet... Så det skulle jo lige koordineres også.

Nå - mandag: Louis fra L&H mødte ind tidligt og gik igang med at måle på gulvet - og det viser sig at bjælkelaget er 4 cm skævt - på BEGGE leder: afsats til døre - og - stuen til enden af biblioteket - og lavest ud mod gangen! Der SKAL altså rettes op. De her laser målere er altså smarte!

..det bliver en lang historie så læs videre...

Uge 40

Noget vi også kunne se var at der faktisk allerede ligger 10cm rockwool i gulvet, så de yderligere 5cm der er plads til vil ikke have megen effekt som lyddæmpning over værelserne.

Der var derfor 2 store beslutninger:

  • gulvet hæves ud mod gangen - så meget at bundkarmen erstattes med gulv under dørene. I gangen ser det ud som om der er karm, men det bliver altså et trin op (2-3cm) ind i stuen... Opretning merpris 10.000 kr
  • for støjdæmpning lægges i stedet gipsplader mellem bjælkerne. Det er der 'universel' enighed vil give det ønskede resultat. merpris 15.000 kr

Og så var det ellers igang med at lægge ekstræ lægter på siden af bjælkerne over det hele.. Og så som det næste flere smalle lægter og dobbelte gipsplader. Det gik hele den første uge med.

Vi havde som nævnt selv lukket varmen i overetagen, og taget radiatorer ned. De nye kom allerede sidste uge - men det viste sig jeg havde skrevet et mål forkert, så en måtte byttes mandag - også klaret.

Det viste sig så også et det faktisk ER et enstrenget varmeanlæg, trods forsikringer om det modatte fra mange tidligere VVS'ere.... Så HURTIGT igang med at skaffe nye passende radiatorventiler (Danfoss RA-G for nørder). Det lykkedes også. På lager ved VVS-eksperten i Rødovre.

Tirsdag kom Mikkel så igen, og fik lavet det meste af rørarbejdet klar - inklusive 1. radiator i biblioteket. Til gengæld drillede den lange i stuen helt vildt. De relativt tynde beslag bøjede... Mikkel bandede i en hel time før den pludselig smuttede på! Men ny aftale torsdag..

ONSDAG blev det tid til at tage vindeltrappen ned. Louis og Philip brugte næsten hele dagen på det - virkeligt besværligt og håndbygget sammen. Godt jeg ikke gik igang med det selv. Hold op hvor der bare kom lys ind i stuen. Det bliver bare SÅ fedt! :-)

....men det viser sig så at der går strøm skråt gennem hullet - så weekendens arbejde blev lige sikret :-(

Så igen torsdag gang i den med VVS også, og med lidt overtid fik Mikkel alt alt monteret. Aftalen blev at jeg selv fyldte vand på igen.

Det har jeg jo prøvet før, så...... men det viste sig hurtigt at der ikke var tæt. Heldigvis 'bare' 3 mindre forglemmelser: manglede at stramme en omløber i soveværelset (let klaret) - og så manlede en ventil og en prop i den lange radiator  stuen. Der sad to plastdæksler - så jeg måtte lige finde det manglende, og skifte - og SÅ var det tæt.

Godt jeg fik klaret det - og inspiceret rør (med billeder) hele vejen rundt - tæt! Så alt var klart til at tømrerne kunne fortsætte med gipsplader fredag.

Weekend: nye el-rør, ekstra loftdåse og masser af kabelarbejde - men OGSÅ klaret. Men min trofaste skruemaskine opgav lige da det sidste hul gennem bjælken var boret... gearet kaput, så kun raslen.... Søndag aften efter meget søgen og sammenligning faldt valget på ny kraftig Dewalt maskine som kunne bestilles til 2/3 af listeprisen ved Proshop. Bestilt til evering i uge 41.

Uge 41

Uge 2 med gulv gav fin fremgang - og løbende udvidelse med flot nyt egegulv - som ikke gynger, og næsten ikke knirker. Test viser at gipspladerne er MEGET effektive, så det er klart givet godt ud!

Nå ja - og så mandag var der møde med Thomas fra L&H og Torsten fra Trappeeksperten - for kontrolmåling til trappen og afstemning omkring afslutninger mm. Det gik super fint, og alle detaljer blev 'låst' til trappen. Vi fik sidst på ugen ordrebekræftelse til levering af begge trapper i uge 47. Afslutning i entreen kan først laves når den gamle trappe tages ned, så Thomas lover de kommer igen på dag 1 når trappeteamet kommer.. Muligvis lige en dag hvor vi så ikke har trappe ned - men det går nok.

Tid til kontrol måling på kontakter. Viser sig at de sidder for lavt til de nye fodpaneler (12,5cm som i entreen). Desuden skal der forberedes til nye stik i biblioteket - bår IT / antenne og strøm - så endnu engang el-arbejde i weekenden.

Fik aftalt med Louis at han stopper 2 brædder fra væggen mod altanen, så jeg kan komme til. Philip var syg, så det gik ikke så hurtigt med gulvet - langsomt men sikkert. Og min nye skruemaskine kom i tide!

Lørdag gik tiden med at skære brænde op og køre på genbrugsen (igen)... Pænt meget!

Søndag - banke gl. dåser ud, skære nye huller og trække rør (finecutter er genial til dette - og sviner slet ikke så meget som vinkelsliberen ville - men kostede en klinge - slet ingen tænder tilbage til sidst). Kontakten på væggen mod stuen må sløjfes (sidder halvt i nichen der skal blændes af), og een kontak nederst i ved trappen kan ikke flyttes da den samler hele fordelingen i overetagen.. Resten klart ret sent søndag - men NÅET! Den nye Dewalt havde INGEN problemer med at bore i bjælker..

Uge 42

Puh - det er ved at være træls at være hjemløs. ALT roder og alle rum er fyldt med ting fra stue og bibliotek - og næste weekend er der fødselsdag gæster.. Ser lidt tungt ud..

MEN både Louis og Philip er på igen, og det går fint fremad med gulvet. Vi når efterhånden til alle de finere detaler - og beslutter at følge Thomas råd med at inddække jernbjælken med eg hele vejen rundt. Bliver SUPER flot!

Tidne går - og det bliver klart at tømrerne IKKE bliver færdig - og faktisk også løber tør for træ. 

Gulvet ER færdigt - helt - incl over og underside på bjælken. Nyt bredere brædt i entreen også (vi havde heldigvis noget af det 'gamale' egetræ til overs...) også. Tømrerne sluttede med grundig oprydning og rengøring, og fik også inddækket rørene i bibliotek og det grønne værelse med gipsvægge. Gulvet afdækket med pap og masonit - så vi KAN være der :-)

Alt i alt rigtigt godt arbejde - og klar til fødselsdag. Resten udsat til der kommer flere brædder d. 25/10 - og så resterer ca. 3 dage til sidste inddækning, gulvslibing / oliering og fodpaneler - og forhåntligt også den nye fløjdør i stuen. Puh...... pause!

Weekendens / ugens arbejde: save det sidste brænde op - og mure op ved kabler og dåser inden fodlisterne - som altså gerne skulle komme på plads med det sidste 28-30/10 - og så (forhåbentligt) færdig til trapper og indflytning i stue/bibliotek igen.....

Comments powered by CComment