Det er i det mindste delvist muligt!

Denne løsning er stabil!

Man skal bruge Chrome browseren i seneste udgave - da den har indbygget Chromecast funktionen

Der skal installeres 'Videostream for Google Chromecast™' - fås her: http://getvideostream.com/

Det er det add-on som læser medie filen og sender den til Chromecast. Jeg har lige teste med et par .mp4 filer og .mkv filer, og fik i første omgang en fejl: "Firewall forhindrer forbindelse..."

Fejlen skyldes firewall der er indbygget i Windows 10, og der tilbydes en automatisk fejlrettelse. Denne virker - og lukker op for den specielle chromecast forbindelse mellem pc og enhed.

Herefter kan jeg vise filmene uden problemer. Efter at have startet app'en fra Chrome har jeg 'pin'et' den til task bar. Det er lettere... Se også: Ripning af DVD og Bluray

Undertekster

Undertekster understøttes på forskellig vis - men desværre ikke på den måde som .MKV gemmer dem fra DVD er.. Så den letteste løsning er at lave .mp4 filer hvor underteksterne kodes ind i billedet (=mux into video stream).

Der findes nogen andre muligheder...

Afspilning af DVD film direkte - måske med alternative muligheder

Afspilning af DVD / DVD foldere direkte understøttes ikke. Man skal via .MKV eller .MP4 format (.avi, .divx og andre ældre formater understøttes også)

Måske alligevel - snart....

Faldt over følgende: Chromecast på VLC – spil DVD’er trådløst på TV

Jeg har testet, og det er muligt men ustabilt! Det kræver at man bruger udviklingsveriosnen (3.0) af VLC her: https://nightlies.videolan.org/

Der findes en vejledning her: https://vlc-mediaplayer.net/how-to-stream-from-vlc-chromecast/

Der står man skal hente seneste version 2.2.4 - men det skal være 3.0. Det lykkedes for mig en enkelt gang, men scanningen er meget langsom...

Brug et kabel..

Hvis pc'en har en HDMI udgang (almindelig HDMI, mini HDMI eller eventuelt Displayport) - så køb et kabel der passer og forbind pc'en direkte til TV'et. Det virker!

 

 

Comments powered by CComment