Nemme dagligretter
Opskrifter som både er hurtige i hverdagen, og som har den fornuftige kostsammensætning
- Detaljer
- Skrevet af Ulla Kær Andersen
Denne opskrift er oprindeligt med kyllingestrimler. jeg har lavet den med svinekød i tern og det syntes familien smagte rigtigt godt.
Ingredienser:
1 dåse kokosmælk
karry efter smag
500 g kød (kyllingestrimler eller svinekød i tern)
3 gule peber
1 tsk karry pasta
1 bundt forårsløg
olie
½ liter bouillion
maizena
Fremgangsmåde:
Svits karryen i olien og tilsæt kødet. Når kødet er godt brunet, tilsættes forårsløg og derefter kokosmælk, som kan opsuge alt karryen. Peber og karrypasta tilsættes, dernæst bouillion. Simre til kødet er mørt. Jævnes med maizene, udrørt i koldt vand.
Serveres med ris og grønne bønner.
- Detaljer
- Skrevet af Ulla Kær Andersen
Ingredienser:
500 g kyllingefilet
1 spsk reven ingefær
1 spsk limesaft
1 spsk olie
1 fed hvidløg
1-2 tsk karry
1 tsk korriander
1 dl kokosmælk
1 bdt forårsløg
salt, peber
Tilbehør Naan brød og blandet salat
Fremgangsmåde:
Skær kyllingefileterne i strimler og vend dem i en marinade af ingefær, lime, olie, hvidløg, karry og koriander. Steg kyllingerne 4 min i lidt olie. Tilsæt kokosmælk og snittede forårsløg og lad det koge et par minutter. Smag til med salt og peber.
Anret kyllingerettet på lunede naanbrød og server salaten til. Server evt. også mango chutney til.
Write comment (0 Comments)
- Detaljer
- Skrevet af Ulla Kær Andersen
Ingredienser:
5-600 g hakket kylling
1½ tsk grøn carrypasta
1 ts garam masala
1 rødløg
1 dåse kokosmælk og den sammen mængde vand
2 æbler i små tern
3 tomater i tern
2 små squash
2 peber (grøn og rød)
2 håndfulde peanuts
maizena
salt, peber
Ris
Kødet brunes i en gryde med lidt olie, løget tilsættes og brunes med. Carrypaste, garam masala, salt og peber tilsættes. Æbler, kokosmælk og vand tilsættes og koges ca. 10 minutter. Tomat, squash, og peberne tilsættes og kokes med i 5 minutter. Retten jævnes med lidt maizena oprørt i koldt vand. Til sidst tilsættes peanuts. Disse kan også serveres ved siden af, hvis man bedre kan lide det.
Serveres med ris
Forslag til øvrigt tilbehør: Mango chutnet, kokosmel, rosiner, ananas.
NB: I stedet for hakket kød, kan retten også laves med tynde kyllingestrimler af kyllingeindelår. Så forlænges kogetiden evt med nogle minutter, så man er sikre på at kyllingen er gennemstegt. Write comment (0 Comments)
- Detaljer
- Skrevet af Ulla Kær Andersen
Write comment (0 Comments)