Denne portion giver ca 5-7 scones, man kan med fordel gange opskriften op, men højst 1 gang, da det ellers bliver vanskeligt at samle dejen hurtigt. Så lav heller flere portioner. En dobbeltportion passer til en bageplade (de må gerne stå lidt tæt, da de hæver mere i højden, end i bredden).

 225 g mel
1 ts bagepulver
en knivspids salt
25 g sukker
50 g smør eller fx Kærgården                                               
150 ml mælk

 

Æg, mel eller mælk til pensling 

 

  1. Bland mel, bagepulver, salt og sukker.

  2. Tilsæt smør og rør det hurtigt ind i dejen, så den bliver smuldret

  3. Tilsæt mælk, lidt ad gangen og saml dejen hurtigt (hold evt lidt tilbage)

    Dejen må IKKE ældes for længe, kun lige til den er samlet. Dejen skal fortsat være fedtet.

  4. Lad dejen hvile ca. 10-15 min. Tænd samtidig ovnen på 220 g.

  5. Rul dejen ud på et melet bord i 2 cm tykkelse

  6. Udstik dejen med en dejring, ca 6-7 cm i diameter. Stik lige ned, uden at dreje den, da dette vil få dejen til at hæve ujævnt

  7. Sæt de udstukne scones på en bageplade med bagepapir på

  8. Pensl dem med mel, hvis de skal være matte, eller æg eller mælk, hvis de skal være blanke.

  9. Sæt dem i den forvarmede ovn og bag dem 10-12 minutter.

 

Køler af på bagerist, og spises helst samme dag, gerne lune med smør, syltetøj eller lemon curd.

 

NB: Når scones skal stikkes ud, er det ikke godt at bruge en glas, da dejen har en tendens til at hænge fast i glasset. Jeg har i stedet købt en billig udstiller i Føtex. Min udstikker er 7 i diameter (et sæt med to størrelser, 7 var den mindste). 

NB – hvis man ikke har en metalring, har jeg set en anden opskrift, hvor man skærer scones ud af dejen med en skarp kniv. Så bliver de naturligvis firkantede i stedet for runde. J Har ikke prøvet dette på denne opskrift. Men kan se en fordel i, at man kun behøver at rulle dejen ud en gang, da man undgår det overskud, der altid kommer når man stikker en rund form ud.