Kratvej 28C
  • Seneste nyheder
    • Gl. nyhedssider
  • Vores sider
    • Ulla's opskrifter
    • Frank
    • Ungernes sider
    • Vejret
    • Postboks'en
    • DMI - Måløv
    • Gas grafer
    • Vand grafer
    • El grafer
  • ToDo listen
  • Galleri

Bageopskrifter

Familiens brød og kage favoritter

Hjemmelavede pyramider

Detaljer
Skrevet af: Rie Førstø
Oprettet: 24. oktober 2020

Opskriften består af 3 trin: først skal der bare en grundkage - dernæst skal kagemassen laves - til sidst skal pyramiderne overtrækkes med chokolade

Læs mere: Hjemmelavede pyramider

Hævning...

Detaljer
Skrevet af: Frank Jumppanen Andersen
Oprettet: 22. marts 2015

V i har haft lidt bøvl med kernebrødet ikke hævede ordentligt. Og er nået frem til at der er for koldt i køkkenet - hvilket forsinker gærens udvikling.

Nu - hævet i stuen - er brødet tilbage i fin form. Undervejs fandt jeg et par meget nørdede sider om gær og hævning - som forklarer utroligt fint hvad der har indflydelse. Læs selv...

Hævning af brød

Hævning af dej under forskellige forhold

Scones

Detaljer
Skrevet af: Ulla Kær Andersen
Oprettet: 8. marts 2015

  

Denne portion giver ca 5-7 scones, man kan med fordel gange opskriften op, men højst 1 gang, da det ellers bliver vanskeligt at samle dejen hurtigt. Så lav heller flere portioner. En dobbeltportion passer til en bageplade (de må gerne stå lidt tæt, da de hæver mere i højden, end i bredden).

Læs mere: Scones

Indbagte pølser

Detaljer
Skrevet af: Ulla Kær Andersen
Oprettet: 14. september 2013
50 g gær
1 dl lunken vand
50 cl olie
4 dl vand
1 æg
2 tsk salt
ca. 1 kg mel

ca 16-20 pølser af eget valg, wiener, medister, frankfurter eller andre

udrør gæren i lunken vand, tilsæt olie, vand, æg og salt. Tilsæt mel til dejen er tilpas.
Sæt dejen til hævning ca. 1 time.
Del dejen i boller, som vikles om pølser. Dejen skal ligge tyndt rundt om pølserne, da den hæver meget.
Efterhæv 20-30 minutter, pens med mælk
Bag ved 200 grader i 15-20 minutter.
Hvis de ikke spises straks, så lad dem køle af på en rist.

Franske mini flûtes

Detaljer
Skrevet af: Ulla Kær Andersen
Oprettet: 23. juli 2012

Disse flûtes har en lang hævetid, men de er rigtig lækre som tilbehør til maden. Evt rester kan også sagtens bruges som morgenboller.

15 g gær
3 dl lunken vand
1 spsk olie
2 tsk salt
225 g durummel
275 g hvedemel

Udrør gæren i vandet. Tilsæt olie, salt, durummel og tilsidst hvedemel. ælt dejen meget grundigt.

Lad dejen hæve i 20 minutter. Dernæst formes den til 9 aflange mini flûtes, som lægges på en bageplade med bagepapir. Læg et fugtigt viskestykke over brødene.

Efterhæver 1½ - 2 timer.

Pensles med vand og bages i 15-20 minutter ved 225 grader.

Chokoladekagen

Detaljer
Skrevet af: Ulla Kær Andersen
Oprettet: 23. januar 2012
Den nemme chokoladekage, som er perfekt som klassen kage og alle andre steder, hvor man skal have kage med. Hurtig at lave og smager godt.

Ingredienser:

1 pose brunt bagepulver (krydderibagepulver)
500 g mel
400 g sukker
3 spsk kakao
1 tsk vanille
4 æg
4 dl mælk
250 g margarine

Smelt margarinen og lad den køle lidt af

Bland alle de tørre ingredienser. Tilsæt æg og mælk. Til sidst tilsættes den smeltede margarine.

Dejen hældes i en bradepande, beklædt med bagepapir ca. 25x35 cm.

Bages midt i ovnen ved 200 grader i ½ time.

Når kagen er afkølet kommer der kakaoglasur (flormelis, kakao, vand) over.
Inden glasuren er helt tør, drysses der kokosmel over (kan evt. udelades).

 

  1. Græsk landbrød i brødmaskine
  2. Lækkert øl brød i brødmaskine
  3. Lækkert kernebrød i bagemaskine
  4. Hurtige boller natten over

Side 1 ud af 2

  • 1
  • 2